NUFFNANG

Yang Memfollow Kamek

Monday, February 13, 2012

CABIK GERONONG

Kali ni nak cakap pasal nama blog ni plak....Sebab apa aku lama tak update,sebab apa aku tukar nama n smua skali.
Sebab apa tak update n sampai aku private kan?Sebab aku rasa masa tu aku blogging sebab nak ikut orang sampai bila aku buat post pun aku rasa maam ntah apa2.Bukan macam aku yang sebenar.Dahlah bila buat post aku ni jenis sibuk nak tukar font ler,colour ler,and jarang sangat aku preview..Terus je publish..Sampai lah terbuka hati nak tengok balik pada suatu hari yang mendamaikan,aku tengok post aku macam hampehhhhhhh.Apa yang aku tulis tu tak nampak sebab colour font sama dengan background.Masa tu rasa macam budus sangat lah.
Sebab aku tukar nama??Ntah ler...Tiba2 je kan satu hari nama cabik geronong ni bermain2 dalam kapla aku.Bagi yang tak tahu tu cabik geronong ni kalau kat Sarawak salah satu dari cili yang terpedas...Malatopsssss kalau ko makan ni..Jadi aku buat keputusan nak tukar nama blog ke pada Cabik Geronong.Bukan nama blog kot,just sebagai identiti aku..So far aku tak pernah lagi tegok or baca or dapat tahu mana2 orang yang menggunakan nama ni sebagai identiti diorang.So,sebelum  diorang pakai,baik aku cop dulu ye.:-)
Sebenarnya aku nak tukar gambar laut tu kepada gambar cabik geronong ni.Biar serasi gitu.Tapi puaslah aku ni godek sana sini kat internet semata-mata nak cari gambar yang ok ke untuk dijadikan gambar dalam blog or apa2 punlah kan,tak jumpa ngko.......Makanya dengan itu saya stay lah gunakan gambar yang sedia ada itu,walau hati tak berapa nak redho ye.
Lagi satu sebab aku tak brapa update,sebab aku tak tahu nak update apa.Lagi2 aku bukan jenis ambik tahu sangat hal luar dalam,sosial sangat even aku memang tak suka bergambar.Orang kata kalau nak jadi blogger,kena kuat bergambar.Kalu tak camwhore,bukan blogger nama nya.Lantak lah aiiiii.....Janji aku bahagia.Nak baca ke tak ke,terpulang lah kan.Lagikpun sekadar nak berjinak2...Mana tahu lepas ni aku letak berderet je gambar terus,ko tengok sampai muntah..Hhehehehhe.

Sekarang ni memang aku takde hati sangat nak letak gambar ye.Maybe nanti2..Lagipun hp mak ni tak berapa nak canggih nak.Blur ya ampun.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...